Saturday, June 15, 2013

Ceai de musetel cu miere


Ceai de mușețel cu miere

Ingrediente: 1 pliculeț de ceai de mușețel, 200 ml apa, 1-2 lingurițe miere de albine, lămâie.

Mod de preparare
Apa fiartă în clocot se toarnă peste 1 pliculeț de ceai de mușețel. În funcție de preferințe, ceaiul de mușețel poate fi consumat cald sau rece. Ideal ar fi să nu-l îndulcești. Pentru a avea o aroma plăcută și dulceagă, ceaiul de mușețel poate fi îndulcit după gust cu 1-2 lingurițe de miere la care pot fi adăugate câteva picături de suc proaspăt de lămâie.

Se consumă: Înainte de fiecare masa. Nu înlocui consumul de apă (minim 2 litri pe zi) cu consumul de ceai de mușețel. Ceaiul de mușetel trebuie băut în completarea celor 2 litri de apa recomandați zilnic.

Tratament: Datorită proprietăţilor sale (bogat in calciu, magneziu, vitamina A si potasiul), ceaiul de musetel este un aliat de încredere în curele de slabire. Vitamina C din lămâie va accelera procesul de ardere a grasimilor din organism. Consumul regulat de ceai de mușetel favorizează aparatul digestiv și tratează printre altele: constipația, indigestia sau tranzitul intestinal lent. În același timp îți poate ameliora și alte probleme de sănătate, cum ar durerile menstruale acute, reumatismul sau insomniile.

Nu se recomandă: Este de preferat ca persoanele care suferă de aciditate gastrică sa nu folosească mierea de albine ca îndulcitor.

No comments:

Post a Comment