Wednesday, July 18, 2012

Otet de mere cu miere



Oţet de mere cu miere

Ingrediente: 5kg mere, 500g miere de albine, 50g drojdie.

Mod de preparare
Se storc merele cu storcatorul de fructe sau se rad şi se stoarce sucul din ele. Sucul rezultat se strecoară şi se pune într-un borcan fără capac, peste care se adaugă mierea de albine şi drojdia. În loc de capac, borcanul se acoperă cu un tifon şi se lasă la fermentat, la soare, până se oţeteşte, timp de 3-4 săptămâni. După ce procesul de fermentaţie s-a terminat, lichidul obţinut se trage în sticle de culoare închisă şi se păstrează într-o zonă răcoroasă.

Se consumă: Dimineaţa, timp de 1-2 luni, în doze de 1-2 linguri pe zi, diluate în 100 ml de apa sau ceai de plante. După o pauză de cel putin două luni se poate repeta.

Tratament: Produsul are capacitatea de a reface rapid cantitatea de minerale din corp şi include efecte antitoxice, calmante, diuretice, antiseptice, intestinale şi renale. Datorită proprietăţilor sale, otetul de mere cu miere de albine se poate folosi cu succes la ameliorarea indigestiei, intoxicaţiilor, oboselii, obezitaţii, litiazei renale, cistitelor, durerilor musculare, nevrozelor,hipercorticismului, hipercolesterolemie, sterilitatii. Studiile recente arată că acţiunea acestui produs intervine în înlaturarea efectelor stresului şi chiar în tratarea cancerului. Oţetul de mere cu miere de albine este folosit cu succes în curele de slăbire şi cele de dezintoxicare, ţinute în special primăvara.

Nu se recomandă: Persoanelor care suferă de aciditate gastrică, litiază renală urică, febră musculară, gută, gastrită hiperacidă,ulcer gastro-duodenal, hipotensiune arterială, hipertiroidie şi insuficienţă corticosuprarenală. Curele de slăbire cu acest tip de produs trebuie ţinute sub supravegherea unui specialist nutritionist.

No comments:

Post a Comment